interview met Jolanda Theisens van Camping de Boergondiër.

De Krim – Voor het tweede jaar genomineerd voor kleine camping van het jaar, unieke faciliteiten, vernieuwende concepten en grootse plannen van een bescheiden onderneemster. Dat kan maar op één plek zijn; Camping de Boergondiër. Jolanda maakte onder andere gebruik van Het Digitaal Buffet om verder te ontwikkelen, dus grijpen wij de kans om haar eens naar haar ervaringen te vragen!

De zonnestralen strijken op het moment van ons bezoek neer op De Krim, vlakbij Hardenberg, en zo ook op de camping van Jolanda, haar zus en haar moeder. Het is een kleine camping, maar bezoekers zullen merken dat deze plek verre van doorsnee is. Vandaag zijn we ook op bezoek op de Overijsselse bivak om Jolanda te vragen naar alles wat deze camping zo bijzonder maakt, en krijgen we al een klein beetje toekomstmuziek mee.

Uniek concept nummer één

17 jaar geleden werd de camping gestart door Jolanda en haar familie, en de plek was meteen uniek. De reden? De Boergondiër is de enige vakantieplek die dialyse aanbiedt, waardoor mensen met nierproblemen onbekommerd op vakantie kunnen. “Ja van origine ben ik verpleegkundige, en alhoewel ik het werk heel leuk vond, wilde ik even écht wat anders. Dat hebben we hier weten te combineren”.  

De start van de camping was iets compleet nieuws voor de hele familie. “Het is op zich wel een grappig verhaal” beaamt Jolanda. “Kijk, toen ik verpleegkundige was deed ik veel dialyses. Toch kriebelde het wel om de boel om te gooien, maar wilde ik het verzorgende niet verliezen. Dus het idee van vakantiedialyse was geboren. Haha, en toen werd me gevraagd om een businessplan te maken. Wist niet hoe ik dat in hemelsnaam moest doen, maar na een cursus lukte het toch.” Sindsdien bestaat De Boergondiër; de enige plek waar je kunt kamperen als je gebruikmaakt van dialysediensten.

Circo Lodges

En die vakantiedialyse? Dat is inmiddels niet meer het enige unieke aan de bezigheden van de onderneemster. Een aantal jaren geleden ontstond er namelijk weer zo’n uniek idee! 

Samen met haar vriend, die toevallig ook nog eens engineer is, kwam ze op het idee om circulaire en modulaire lodges te maken. Circulair én modulair? Zeker! Ze zijn aan het ontwerpen, testen en bouwen geslagen en het eindresultaat mag er zijn. Meerdere varianten zijn de revue gepasseerd en de lodges die nu gebouwd worden zijn op z’n minst luxe te noemen. De cilindervormige tiny houses zijn gemaakt van, inmiddels niet meer weg te denken, circulaire materialen. Het unieke aan deze recreatiewoningen? Dat is dat ze elementen toe kunnen voegen. Een badkamer, slaapruimte of zithoek kan je gemakkelijk toevoegen, door deze er zo tussen te plaatsen. Dus is er gezinsuitbreiding, mis je iets, of heb je andere plannen voor toevoegingen, dan kan dat. Makkelijk toch?

“Ja, haha, mensen zijn eerst al verbaasd door de unieke ruimte waarin ze recreëren. Dan leg ik graag ook het proces van het bouwen uit. Mijn vriend tekent de lodges uit, en ik maak ze. Dan zie je ze weer eens verbaasd kijken”.

Het bedenken en ontwikkelen is een proces geweest dat wel even heeft geduurd, maar inmiddels zijn ze er klaar voor om de productie op te schalen voor de lodges op eigen park, en voor de verkoop. “Precies op dat punt heeft het Digitaal Buffet veel waarde voor ons gehad” beaamt Jolanda. “We wilden meteen een sterk merk neerzetten, met een goede website, automatisering en dito positionering”.

“Via Marketing Oost had ik het Digitaal Buffet al wel eens voorbij zien komen, maar later kwam ik in gesprek met Anieke en dat heeft de doorslag gegeven”. Ze zijn samen gaan sparren, en de toekomstmuziek stap voor stap uit gaan schrijven. Het Digitaal Buffet hielp met financiering van deze stappen, en inmiddels heeft het unieke ondernemerschap handen en voeten gekregen. “Voorheen zou ik andere keuzes maken, maar hierdoor kreeg ik nieuwe inzichten, waardoor ik erg blij ben dat we juist deze stappen hebben gezet”.

Automatisering scheelt tijd

En die nieuwe inzichten? Die vertalen zich door in het hele concept van de Circo Lodges. “Jazeker! We hebben manieren gevonden om een heleboel tijd te winnen. Kijk, we hebben een concept waarmee we verschillende fietsroutes aanbieden, en waarbij er op elke stop leuke dingen zijn. Denk aan een lunch bij een restaurant, entree op speciale plekken en een vakantielodge die voor je gereserveerd is.” Een tijdje geleden boekte en regelde Jolanda dat allemaal zelf. Een belletje naar hier en een mailtje naar daar. Toch gaat daar ontzettend veel tijd in zitten!

Vrolijk vertelt Jolanda dus verder over haar ervaring met het Digitaal Buffet. “Kijk, als iemand nu een tiny house boekt met fietstocht erbij, worden derden meteen op de hoogte gesteld. Dan weet bijvoorbeeld het restaurant op de route dat er mensen komen, en hoef ik niet iedereen meer te bellen. Het is een klein voorbeeld, maar het scheelt zó ontzettend veel tijd”.

We vragen Jolanda toch nog voor de zekerheid of ze het Digitaal Buffet aan zou raden. “Nou en of!” antwoordt de onderneemster resoluut. Goed nieuws dus.

Wil jij nu meer weten over het Digitaal Buffet? Of wat het voor jou zou kunnen betekenen? Klik dan eens op de link en lees snel meer!

Oh, en natuurlijk ben je nog geïnteresseerder geraakt in de projecten die de creatieve ondernemers van Camping de Boergondiër uitvoeren. Hieronder vind je de links!

Duurzame recreatie accommodaties | Circo Lodge

Boerderijcamping de Boergondiër – Camping de Boergondiër