Hoe digitaliseer
je jouw vrijetijds-
onderneming?

het kan sneller!

AANBOD | REGIONAAL AANBOD

Regionaal aanbod

Jouw locatie of evenement op Drenthe.nl
Is jouw bedrijf of organisatie al zichtbaar op dé toeristische website van Drenthe? Je kunt je bedrijf of activiteit gratis invoeren op drenthe.nl, besuchdrenthe.de en/of drenthe.com. Bezoekers en inwoners van Drenthe vinden hier informatie over alles wat er te doen, te zien en beleven is. Denk aan dagjes uit, accommodaties, restaurants, pretparken, natuurgebieden en een complete evenementenagenda. Meld je aan op marketingdrenthe.nl/ondernemers.

Beschikbare content over Drenthe
Marketing Drenthe maakt maken heel veel mooie content die jij kan delen met je gasten. Denk aan leuke tips, inspiratieblogs, video’s etc. Houd Drenthe.nl en de Facebookpagina #Oerdrenthe in de gaten en deel de berichten die relevant zijn voor jouw volgers. Ook kun je op jouw eigen website doorlinken naar interessante pagina’s op Drenthe.nl (denk aan de Nationale parken, evenementenoverzicht etc). Op drenthe.nl/blogs staan ook diverse blogs voor je op een rijtje.

Beschikbaar beeldmateriaal over Drenthe
Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Op zoek naar goed beeldmateriaal van Drenthe? Om te gebruiken voor bijvoorbeeld je website of drukwerk? In de beeldbank van Marketing Drenthe vind je goede en representatieve foto’s van Drenthe, marketingdrenthe.nl/beeldbank. De foto’s zijn gratis te downloaden, met inachtneming van de algemene voorwaarden. Let op dat de beelden alleen in Nederland en Duitsland gebruikt mogen worden en enkel ter promotie van de provincie Drenthe.

Gebruik maken van de Drenthe huisstijl
Vergroot de herkenbaarheid van je bedrijf of organisatie én Drenthe. Marketing Drenthe biedt een huisstijl toolkit met verschillende Drenthe huisstijlelementen, marketingdrenthe.nl/huisstijl. Gebruik bijvoorbeeld het Drenthe logo, op je eigen communicatiemiddelen, zoals je website of drukwerk. Hierdoor creëren we samen een eenduidige en herkenbare uitstraling richting onze bezoekers.

Leefstijlvinder – Inzicht in doelgroepen
Heb jij voor ogen wie jouw doelgroep is? En weet jij ze te bereiken? De leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben. De leefstijlvinder is een handige tool om hier inzicht in te krijgen. Je kan onder meer de postcodes van jouw gasten analyseren en zien hoe de doelgroepen vertegenwoordigd zijn binnen jouw eigen klantenbestand. Kijk op marketingdrenthe.nl/leefstijlvinder voor meer info.

SEO inzichten
Marketing Drenthe heeft op Drentse schaal onderzocht hoe en waar potentiële gasten online zoeken. Zowel voor Nederland als voor Duitsland. Ga jij aan de slag met SEO? Bekijk dan de uitkomsten via marketingdrenthe.nl/seo.

13 Online trainingen
Via marketingdrenthe.nl/trainingen biedt Marketing Drenthe gratis diverse trainingen aan om je kennis over (toerisme in) Drenthe te vergroten. Denk aan kennis op doen over het aantrekken en ontvangen van (buitenlandse) bezoekers, een korte introductiecursus over Drenthe voor (receptie)medewerkers of stagiaires en een online cursus over de Leefstijlvinder.

Feiten en cijfers Vrijetijd
Benieuwd naar meer interessante feiten en cijfers? Kijk op marketingdrenthe.nl/expertise.

006 Website

Enthousiast geworden? Wil je aan de slag of heb je nog andere vragen? Neem
contact op met Anieke van Wijnen, digitalisering@zuidenoostdrenthe.nl of 06 309 987 67.