Hoe digitaliseer
je jouw vrijetijds-
onderneming?

het kan slimmer!

LEVERANCIERS

Bekijk welke regionale leveranciers oplossingen bieden

Er zijn in de regio veel specialisten op het gebied van digitalisering. Via de Regio Databank van Dutch TechZone vind je alle bedrijven in de regio. Hieronder vind je een selectie van specialisten die ook specifiek ervaring hebben binnen de vrijetijdseconomie. Mis je een bedrijf in dit rijtje? Laat het ons dan vooral weten, dan vullen we het aan.

Baaz & Co
Wij zijn gedreven conceptdenkers, veelzijdige communicatieadviseurs en creatieve vormgevers die zich druk maken om jouw verhaal en identiteit. Kortom creatieve communicatie. Van strategie tot concept en creatie, van begin tot eind én daarna. Alles moet kloppen, net als je hart. Dat van ons ligt bij het maken van een uniek merkverhaal, een slim design, een strak strategisch concept met bijpassende (online) marketing en mediacampagnes. Meer weten? Bekijk hier ons werk.
www.baazenco.nl

Webba
Al onze dienstverlening is 100% gefocust op digitalisering en dat doen wij vanuit de twee locaties Emmen en Hoogeveen, met een team van 20 specialisten. Als full-service internetbureau verlenen we onderstaande diensten:

 • Online marketing (strategie, data, seo, sea, e-mail en social)
 • Design (voor UX/UI design voor online)
 • Development (websites, e-commerce en maatwerk)

Digitalisering vrijetijdseconomie
Wij hebben veel ideeën over, en ervaringen met digitalisering van de vrijetijdseconomie. Denk hierbij aan:

 • Route-app en Informatie-app
 • Reserverings- en betaalapp voor cafetaria, wasserette, attractie, fietsen, handdoeken, etc.
 • Agenda met activiteiten en aanmelden online
 • Intranet voor interne communicatie

Eveneens bieden wij narrowcasting en maatwerkapplicaties. Voor meer informatie: www.webba.nl

Haai
Wij laten onze klanten geen rondjes zwemmen in de online marketingzee. Of je het nou zelf wilt uitvoeren of het helemaal aan ons overlaat. Wij helpen je om op een begrijpelijke manier vooruit te gaan in Online Marketing. Hoe dan?
 1. Samen met jou kijken wij welke vorm van online marketing we kunnen inzetten om je doelen te behalen. Dit doen we door objectief advies te geven, je op weg te helpen of door alles uit handen nemen. Wat jij wilt.
 2. We zitten boven op de data en houden nauwlettend in de gaten waar we kunnen bijsturen. We nemen wekelijks (of tweewekelijks, wat jou het beste uitkomt) contact op om de werkzaamheden te bespreken en eventueel te sparren over nieuwe ideeën.
 3. We laten je niet verdrinken in moeilijke vaktermen, onbegrijpelijke rapportages en ingewikkelde strategieën. Je krijgt een vast contactpersoon die alle resultaten voor je zal verzamelen en dit maandelijks aan je terugkoppelt in een begrijpelijke rapportage. Elk kwartaal komen we bij je langs om de samenwerking te bespreken en om te kijken of we nog de juiste koers varen.

www.haai.online

Mobile Interaction Company
Toeristische ondernemers, -medewerkers, cultuurorganisaties en horeca-ondernemers kunnen met Tales of Culture zelf interactieve verhalen maken voor bezoekers. Makkelijk, snel en leuk, met hun eigen mobiele telefoon. Gericht op beleving, (publieks)voorlichting, omzetvergroting, relatiebeheer en vergroten van verdiencapaciteiten.

Hoe werkt het?

 1. Je meldt je aan als verhalenmaker
 2. Je maakt een verhaal
 3. Je deelt het verhaal (online en fysiek via een QR-code die je per email hebt ontvangen)

Probeer het uit met de demo. Binnen 5 minuten heb je bovenstaande 3 stappen doorlopen.
Hiermee kunnen toeristische ondernemers, cultuurorganisaties en horeca-ondernemers schaalbaar digitaliseren:

 • Medewerkers kunnen supermakkelijk verhalen maken* voor het publiek. Er hoeven geen moeilijke tools te worden aangeschaft en niemand hoeft iets te leren (zo makkelijk werkt het).
 • Ieder verhaal krijgt automatisch een URL en QR-code. De URL kan online gebruikt worden en de QR-code kan overal opgehangen worden.
 • Bezoekers scannen de QR-codes en krijgen de achtergrondinfo van objecten en locaties.

* bestaande content kan ook worden hergebruikt om verhalen te maken.

De verhalen kunnen overal (binnen en buiten) worden ingezet. Binnen bij objecten, buiten om bijvoorbeeld publiek te interesseren voor een tentoonstelling of route. Bij toepassing buiten kunnen de GPS-coördinaten van de locaties worden opgeslagen. Hiermee kunnen we routes van verhalen maken, via Google Maps. En via die routes kunnen we allerlei bezoeken stimuleren. Voor meer informatie: https://www.mobileinteractioncompany.com/

Verbleif
Met Verbleif heb je al jouw facilitaire zaken in één systeem. Geen papiertjes of appjes meer. Je ziet in één overzicht, en ook per afdeling, wat er nog moet gebeuren. Daarmee
houd je grip en overzicht op alle werkzaamheden, van storing tot schoonmaaktaken. Allemaal met als doel ervoor te zorgen dat de gasten optimaal kunnen genieten van hun verblijf. Meer informatie: https://verbleif.com/. Bekijk ook ons interactieve magazine https://magazine.verbleif.com/

GoHashtag
GoHashtag is een online marketingbureau met misschien wel de beste marketeers van Nederland. Diverse diensten zijn e-mail, SEO, SEA en online marketing. Ook worden er regelmatig workshops gevolgd. Voor meer informatie: www.gohashtag.nl

Dundis
Een klein bedrijf in Rolde dat groot is in prestaties. Korte lijnen en snelle service. Meer dan twintig jaar ervaring in de grafische vormgeving en webdesign hebben ons bedrijf gevormd tot wat het nu is. Wij bouwen websites. Wij ontwerpen logo’s, folders, flyers en ander drukwerk. Wij zorgen voor online vindbaarheid. Wij adviseren op het gebied van online en offline marketing. We tekenen krijtborden. We regelen promo-artikelen. Kijk voor meer informatie op www.dundis.nl

VR-Innovations
Wij creëren interactieve media op maat voor jouw bedrijf. Met onze liefde voor game-ontwikkeling en ons team van ontwikkelaars, 3D-artiesten en creatievelingen, kunnen we de juiste innovatieve oplossing vinden voor jouw vraagstuk. Door het snel schakelen en creatief meedenken hebben we tientallen projecten binnen en buiten Nederland succesvol afgerond. Door de kennis die we hebben met innovatie en techniek kunnen we de juiste meerwaarde leveren voor klein en groot. Meer informatie: https://www.vr-innovations.nl/

Bureau Blinkers
Ons Bureau is gevestigd in Hoogeveen en ons werkgebied is grotendeels de regio Zuidoost-Drenthe en Overijssel. Wij hebben specialisten in huis op gebied van vormgeving, animaties, video, illustraties, websites, marketing en strategie.

Diensten en ideeën
Wij denken dat de branche vrijetijdseconomie nog maar in de kinderschoenen staat als het gaat om digitalisering. Van groot belang is dus in eerste instantie communicatie, welke mogelijkheden zijn er om te digitaliseren. Daarna is het aanbod interessant. Bureau Blinkers kan in eerste instantie helpen om het aanbod en de mogelijkheden goed in beeld te brengen. Vervolgens heeft Bureau Blinkers specifieke diensten in huis als websiteontwikkeling en online marketing. Voor meer informatie: www.bureaublinkers.nl

Wist je dat je in de Regiodatabank ook heel
makkelijk en snel bedrijven vindt?