Hoe digitaliseer
je jouw vrijetijds-
onderneming?

het kan sneller!

AANBOD | NAGERECHT

Nagerecht uit de regio

Digitaliseringsvoucher Drenthe*
De provincie Drenthe geeft tot maximaal € 3.000,- subsidie aan mkb-bedrijven in Drenthe die aan de slag willen met digitalisering. De voucher is bedoeld om stappen te maken met digitalisering, innovatie en scholing binnen jouw bedrijf. De subsidie is voor maximaal € 3.000,- en 50% van de kosten. De aanvraag moet minimaal € 1.500,- zijn.

MKB Advies Voucher*
De subsidieregeling MKB Advies Voucher (ook wel voucherregeling genoemd) betreft een financiële ondersteuning van minimaal € 1.000,- en maximaal € 3.000,- voor het inhuren van een kennisleverancier. Van de ondernemer wordt een eigen bijdrage van 50% gevraagd. De voucher is bedoeld voor onder andere de ontwikkeling op het gebied van innovatie en digitalisering en data-gedreven bedrijfsvoering, zoals digitalisering en digitale veiligheid.

Landelijke subsidieregeling
Heb je de smaak te pakken en wil je een medewerker omscholen naar een ICT-functie? Bekijk dan de Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek. Overige subsidies (regionaal/landelijk) zijn te vinden op www.123subsidie.nl.

Digitaliseringsagenda Drenthe Digitaal
Als nagerecht kun je ook eens bekijken welk menu provincie Drenthe heeft samengesteld als het gaat om digitaliseringsdoelen en -aanpak. Bekijk de Digitaliseringsagenda - Provincie Drenthe.

* enkel voor bedrijven in Drenthe.

Smaakvolle Drenthe cocktail

Voor wie wat extra‘s aan zijn menu toe wil voegen, hebben we nog een aantal ingrediënten voor een smaakvolle Drenthe cocktail.

Wist je dat je de Leefstijlvinder goed in kan zetten bij digitale marketing?
Verkoop je alles voor iedereen, dan verkoop je eigenlijk niks voor niemand. Daarom is het kiezen van duidelijke doelgroepen belangrijk. Wie is jouw doelgroep en hoe kun je ze bereiken? Hoe beter jij je gasten kent, hoe beter je jouw aanbod en de digitale marketing op hen kunt afstemmen. De Leefstijlvinder geeft inzicht in verschillende doelgroepen. Lees hier meer over de Leefstijlen in Drenthe of maak de e-learning De Leefstijlvinder Vakantie en Vrije tijd.

Jouw locatie of evenement op Drenthe.nl
Maak jouw bedrijf of organisatie zichtbaar op dé toeristische website van Drenthe, waar bezoekers en inwoners van Drenthe informatie vinden over alles wat er te doen, te zien en beleven is. Denk aan dagjes uit, accommodaties, restaurants, pretparken, natuurgebieden en een complete evenementenagenda. Meld je eerst aan op marketingdrenthe.nl/ondernemers en voer daarna je bedrijf of activiteit gratis in op drenthe.nl, besuchdrenthe.de en/of drenthe.com. Ondernemer in Hardenberg? Meld je dan bij VisitHardenberg of Vechtdal Marketing.

Gratis SEO-inzichten om je website te verbeteren
Bij het nemen van beslissingen wordt in 9 op de 10 gevallen vooraf online informatie gezocht. Ook bij het plannen van een vakantie of dagje weg. Marketing Drenthe heeft op Drentse schaal onderzocht hoe en waar potentiële gasten online zoeken en zij stellen de resultaten voor jou beschikbaar. Bekijk dan de uitkomsten via marketingdrenthe.nl/seo en ga aan de slag met SEO en het optimaliseren van de teksten op je website.

Feiten en cijfers Vrijetijd
Hoeveel bezoekers hebben we eigenlijk in Drenthe? Blijven ze overnachten? Waarin zijn ze geïnteresseerd? En wat zijn de trends op het gebied van verblijf & recreatie? De beschikbare feiten en cijfers zijn voor je omgezet in leesbare en heldere overzichten op marketingdrenthe.nl/expertise. Onderneem je in Overijssel? Kijk dan op www.kennisplatformoost.nl.

 

Moeilijk om te kiezen? Download
hier onze digitale menukaart.

Enthousiast geworden? Wil je aan de slag of heb je nog andere vragen? Neem
contact op met Anieke van Wijnen, digitalisering@zuidenoostdrenthe.nl of 06 309 987 67.