Hoe digitaliseer
je jouw vrijetijds-
onderneming?

het kan slimmer!

INSPIRATIE

Inspiratie handboek
voor ondernemers

In dit inspiratiedocument staan diverse voorbeelden van digitalisering binnen de vrijetijdssector en horeca. Ben jij vrijetijdsondernemer en ben je benieuwd naar kansen binnen jouw bedrijf, of wil je verder geholpen worden? Neem dan contact op via: digitalisering@ zuidenoostdrenthe.nl

digitalisering_vrijetijdssector

Bewustwording grote
winst van workshop

Drie maanden was restaurant Narline in Zuidwolde geopend, toen de eerste lockdown kwam. Henriëtte Waaijenberg en haar partner Hendrik-Jan Lip hadden het oude pand van De Groene Lantaarn volledig verbouwd en gemoderniseerd en grootse plannen. Ze pakten de coronaperiode echter constructief op en gebruikten die tijd voor verdere professionalisering van hun bedrijf, waaronder de digitalisering.

Digitaliseren met een helder doel

Ondernemen is bij de tijd blijven. Voor Margé Hans van restaurant De Rheezerbelten in Hardenberg is dat een vanzelfsprekendheid. “Je moet je altijd afvragen, kan het beter?” Dat is ook de reden waarom ze heeft meegedaan aan de workshops Digitalisering Vrijetijdseconomie. Geïnteresseerd, maar met een nuchtere blik. “Digitalisering is een middel, geen doel. Daarom hebben we bij alles wat ons tijdens de workshop is aangereikt kritisch gekeken of het ons helpt de gastvrijheid beter in te vullen. Want we doen het allemaal voor onze gasten.”

Gastvrijheid staat al jaren voorop bij de Rheezerbelten. De basis van het restaurant is gelegd in 1959, toen er op het Rheezer plaggenveld bungalows werden gebouwd. ”Daarbij

was een gezamenlijke ruimte met een kantine. In 1992 namen mijn schoonouders het bungalowpark over en verbouwden de kantine tot pannenkoekenrestaurant. In 1996 verkochten ze de bungalows om zich volledig te kunnen richten op de horeca.” In 1999 volgde een uitbreiding met een à la carte-restaurant en vergaderzalen op de bovenverdieping. In 2003 namen Margé en haar man Enrico het bedrijf over.

Enthousiast geworden?
Neem dan contact op met ons op!

Robotisering in
toerisme

Een inspiratiesessie voor de vrijetijdssector van autonome stofzuiger en grasmaaier tot bediening door een robot. Ook in de toeristische sector zien we langzaam meer robotisering. Maar wat is robotica en waarom is het belangrijk?

Robotisering-in-toerisme

Digitaliseer met een doel!

Digitaliseren? Hoe moet ik dat doen? Is dat niet erg ingewikkeld? En waar moet ik beginnen? Dat zijn zomaar wat reacties die Carolien Nederlof van Imagine Leisure, regelmatig van ondernemers krijgt als ze vraagt naar digitalisering van hun vrijetijdsonderneming. Toch hoeft digitalisering volgens Carolien niet ingewikkeld te zijn. En bovendien kan het ondernemers veel kansen en mogelijkheden bieden. Hoe dat zit, legt ze graag verder uit.

Aftermovie lancering Het Digitaal Buffet 11 oktober 2022

Online workshops

Tijdens het Digitaal Buffet op 11 oktober 2022 hebben een aantal experts hun kennis gedeeld met de bezoekers. We hebben dit opgenomen en je kunt deze workshops nu terugkijken!

Enthousiast geworden? Wil je aan de slag of heb je nog andere vragen? Neem
contact op met Anieke van Wijnen, digitalisering@zuidenoostdrenthe.nl of 06 309 987 67.